vrijdag 1 januari 2010

2009 vs. 2010

1 januari 2010. 01-01-10. Een nieuw jaar, een nieuw begin, een goede dag om mijn blog nieuw leven in te blazen.

Laten we eens even het jaar overdenken. Wat heeft 2009 mij gebracht, of juist niet gebracht? Wat waren hoogtepunten, of juist dieptepunten en wat heeft het mij opgeleverd? Wat verwacht ik van 2010? Wat wil ik in 2010 en hoe ga ik in 2010 verder?

Met stip op 1 was het dieptepunt van 2009 natuurlijk het overlijden van mijn geliefde opa. Nog steeds mis ik hem elke dag, maar ik draag hem bij me, altijd. In mijn hart, letterlijk én figuurlijk. Op oudjaarsavond hebben we thuis, met z'n viertjes even allemaal aan opa gedacht en het verdriet met elkaar gedeeld. Het verdriet wordt niet minder, er wordt alleen minder aandacht aan geschonken. Ik denk dat het écht verwerken van het verlies nu pas begonnen is. De kerst en andere feestdagen, zonder hem, heeft ons allemaal even met de neus op de feiten gedrukt. Naast dit verlies zal het niemand ontgaan zijn dat ook mijn nieuw verworven vrij gezellige status mij veel pijn heeft gedaan.  Andere dieptepunten ga ik verder niet omschrijven. Voor mij zijn dingen niet snel dieptepunten. Natuurlijk heb ik tegenslagen gehad, grote en kleine, maar ik ben van mening dat, dat wat me niet kapot maakt, me alleen maar sterker maakt. Deze uitspraak met dank aan een goede vriend van me ;).

2009 heeft me opgeleverd dat ik op de wachtlijst voor nieuwe longen sta. Dit is een dubbele, maar in mijn ogen vooral een positieve ontwikkeling. Het is iets wat ik, in de toekomst, graag zou willen, en ondertussen gaat het leven gewoon door. Daarnaast heeft 2009 me weer ontzettend veel doorzettingsvermogen opgeleverd met betrekking tot mijn studie. Samen met mijn stagedocent en stagebegeleidster, die ik allebei ontzettend dankbaar ben, ben ik doorgegaan met mijn studie en kan ik, op mijn eigen manier, binnen een paar weken mijn stage afronden. 2009 was voor mij ook het jaar van vakantie. Het jaar waarin ik voor mezelf had besloten, met het oog op de plaatsing van de wachtlijst, dat dit een van de laatste jaren was waarin ik naar het buitenland kon en het ervan moest nemen. En daar heb ik van genomen! Niet alleen in het buitenland. Een weekendje Groningen met mijn lieve tante, vakanties naar Turkije en Tunesië en stedentripjes naar Londen en Barcelona. Allemaal in de pocket. En allemaal was het even super. Ervaringen die belangrijk voor me zijn, herinneringen die ik koester en die ik deel met mensen die veel voor me betekenen.
2009 was ook weer een succesvol jaar, met een nieuwe tattoeage, een hoop concerten, festivals, meet & greets én nog veel meer leuke verassingen. Bij deze laatste twee dingen moet er natuurlijk even speciaal gedacht worden aan Veronica, die elk uitje toch weer tot iets bijzonders kan maken. Zelfs haar eigen verjaardagsuitje die ze van ons had gekregen!
In 2009 werd ik twintig. De -tig waar ik nooit meer uit kon. Mijn broertje sloot de basisschool af en ontpopt zich nu tot een ware (soms irriterende ;)) puber op de echte grote middelbare school. Mijn moeder begon een studie en sloot deze natuurlijk ook weer met hele goede punten af.
In 2009 heb ik geleerd wat emoties met je kunnen doen. 2009 heeft mij op de een of andere manier heel emotioneel gemaakt. Hoe ik vroeger door mijn moeder een ijskonining genoemd werd, tegenwoordig kan ik bij een mooi liedje op de radio al geraakt worden en in tranen uitbarsten. Vrienden roepen er blij mee te zijn dat ze eindelijk eens wat meer meekrijgen van wat er in mij omgaat, ik heb er toch nog gemengde gevoelens over ;).

2009 was een jaar vol vallen en opstaan. Vol met mezelf tegenkomen, mijn eigen grenzen opzoeken, er overheen gaan, op mijn bek gaan maar daarna dan vooral op volle kracht weer terugkomen.
 
2010. Een jaar waarin vooral het positieve voor mij centraal moet staan. Een jaar waarin ik niet wil kijken naar mijn beperkingen, maar juist het beste wil halen uit wat ik kan. 2010 wordt voor mij het jaar waarin ik ga afstuderen. Hoewel ik mijn studie officeel pas later afrond, is dat afstuderen toch een hele mijlpaal voor mij. In 2010 wil ik mezelf nog beter leren kennen. Ik wil mijn eigen grenzen leren kennen en ze in acht kunnen nemen, zónder het gevoel te hebben dat ik allerlei belangrijke en leuke dingen mis. 2010 wordt natuurlijk weer een jaar met leuke uitstapjes, concerten en nog heel veel meer.

Ik ga 2010 vol positiviteit beginnen. We gaan er weer tegenaan en samen met alle belangrijke mensen in mijn leven ga ik er een topjaar van maken!

Happy Newyear!

4 reacties:

Cash en Els zei

Beste Lisanne, jij ook een heel mooi 2010 met veel plezier en liefde om je heen!!

Hartelijke groet, Els

Veronica zei

Je bent een bijzonder mens.
Ik ben trots op je en dankbaar dat ik in jouw vriendenkring zit.
Dus laten we 2010 maar weer gaan knallen op onze eigen wijze manier.
Liefs, Veronica

Remke zei

Lieve Lisanne,

Ik wil je een super goed 2010 wensen! Dat je veel mooie, gekke, lieve en leuke momenten mee mag maken!

liefs xx

Anoniem zei

Hoi Lisanne, je weblog ziet er mooi verzorgd uit ! Hopelijk brengt 2010 allemaal mooie momenten voor je. En je weet het he, zonder dieptepunten geen mooie hoogtes ! En wat betreft je irritante puberbroer : dat gaat over hoor. Groetjes van Martina