dinsdag 25 november 2008

Spanning en sensatie

Vandaag bleek toch een hele andere dag dan gister gedacht! Vol spanning en sensatie ;).

Tegen een uur of kwart voor 5 kwam er plotseling een meisje ons lokaal binnen gerend. Helemaal overstuur, huilend en trillend als een rietje. Op het schoolplein was het een drukte van jewelste, allemaal basisschoolkinderen die rond liepen/fietsen en zich druk aan het maken waren.

Het meisje wat bij ons binnen rende bleek achterna gezeten te worden en nu werden de uitgangen van het schoolplein door twee groepen kinderen dichtgehouden. Ze kon dus niet meer weg. Uit angst is ze bij ons naar binnen gelopen, en toen Annika mee de gang in liep bleek dat een aantal van deze 'stoere' pesters zelfs binnen op zoek naar dit meisje. Deze vluchtten bij het zien van ons snel naar buiten, het meisje belde haar vader en samen met twee van onze groepsleiders zijn ze naar buiten gelopen.

Ik en de kinderen volgde dit natuurlijk, spanning en sensatie op en top! Dus wij vlogen naar het raam toen hun naar buiten liepen. Zodra de groepen kinderen het meisje met onze groepsleiders in het oog kreeg vluchtten ze alle kanten op, en 'opeens' was het hele schoolplein leeg. De fiets van het meisje werd aan het hek gevonden, helemaal bespuugd. Papa kwam eraan en samen zijn ze naar huis gegaan.
Er werd nog een fiets gevonden, die voor de zekerheid naast ons tegen een muurtje is gezet en de rust leek wedergekeerd.

Binnen was het nog even onrustig, de kinderen waren natuurlijk onder de indruk.
Om kwart over 5 mag een meisje wat bij ons komt, en eigenlijk naast ons woont, altijd zelf naar huis lopen. Voor deze keer ben ik maar even meegelopen, omdat het natuurlijk nog altijd een beetje spannend was.

Toen ik terugliep stopte er een politiewagen voor de deur. Twee politieagenten liepen over het schoolplein en gingen de school binnen. Ik voelde natuurlijk alweer de sensatie opkomen en ben snel binnen het nieuws gaan vertellen.
Geen vijf minuten later stond er een politieman bij ons in het lokaal, en vrij snel volgde ook nog een politievrouw.

Deze vertelden een héél ander verhaal dan dat wij gezien hadden..... 'Twee meisjes hebben ruzie gehad. Eentje daarvan is met vader naar huis gegaan, maar de vader heeft dat andere meisje nog even achterna gezeten en toen is de fiets van het meisje gestolen'.
Yeah Right... wij zagen een hele groep dat achter één zielig meisje aanging. De fiets van de grootste pestkop? Die stond dus bij ons tegen het muurtje! Niks gestolen door de vader van het andere meisje...

Nadat wij uitgebreid ons verhaal hebben kunnen doen is het meisje gebeld en heeft ze d'r fiets met pappie komen halen.. tsja, die had natuurlijk niet tegen pappie vertelt dat ze met zo'n 15 man tegen één meisje bezig waren ;).

3 reacties:

Tamara M. zei

Pff en dat daar de politie op af komt! Hou oud zijn die crimineeltjes waar jij bij zit Lies?:P

xxx Tamara

Anoniem zei

Zielig zeg! Ik ben wel benieuwd of dat meisje nu geen last meer heeft gehad van die 15 man!

Groetjes!! Daphne

Melanie Klootwijk! zei

LIES!!

Comming Soon back lovely girl!!
Wordt heeel gauw beter meis,
Ik denk aan je!!

Dikke knuffel, Melanie!