woensdag 8 februari 2012

College 3. Een 3.0 dip

Een dip zou in een 3.0 samenleving zo opgelost moeten zijn. Een 3.0 samenleving staat bol van Hashtags, Durftevragen, Twittersessies en alle andere denkbare Social Media waarmee men elkaar ten hulp kan schieten. Dus heb je een dip, gooi het er online uit en iedereen snelt toe om je een helpende hand te bieden!

Nu ik dit op papier mijn beeldscherm heb staan durf ik te vermelden dat ik in een dip zit. Iedereen gooit immers tegenwoordig al zijn misère op internet, dan durf ik dat ook wel. Eens kijken of mijn lezers mij op weg helpen met deze dip ;).

Mijn dip is een ware Drie-Punt-Nul dip. Of misschien een Mediawijsheid dip. Hoewel uit mijn vorige blogs een afkeer is gebleken voor Twitter en andere Social Media, betekende dat niet dat ik een afkeer had voor Mediawijsheid. Ik vind het allemaal best interessant en ben ook wel benieuwd of mijn mening door deze cursus genuanceerder gaat worden. Daarnaast vind ik Blogs schrijven best leuk en gingen de eerste twee ook best vloeiend. Ideeën genoeg en mijn vingers raasden over het toetsenbord ;). En ja hoor, hard lopers zijn dood lopers.. nu zit ik vast. Geen inspiratie.

Helaas was maandag-collegedag ook niet mijn beste dag. Ik kon mijn hoofd niet goed bij de colleges houden. Allerlei onderwerpen kwamen voorbij, ik heb allerlei kleine dingetjes in mijn hoofd die ik zou kunnen typen, maar een lopend verhaal krijg ik er niet van gemaakt. Jammer yammer. Wat het niet makkelijker maakt is het feit dat een terugkomend onderwerp in de colleges Amibitie is. Ambitie moet uit de blogs te lezen zijn en maakt van je eindcijfer voor de cursus geen 6, maar een 8, 9 of zelfs een 10 (zou dat kunnen?). Ambitie is bij mij geen probleem. Wel het gehamer hierop. Hoe vaker meneer van Driel zegt; met Ambitie krijg je een hoger punt! Hoe meer ik dichtsla en mijn inspiratie totaal niet meer op papier het beeldscherm komt. Een origineel blog met leuke metaforen krijg ik er dan niet meer uitgeperst. Na de vierde blog volgt er een stand-van-zaken en weet ik op welke weg ik ben met mijn blog, totdan; onzekerheid en gewoon mijn best doen!

Vol met ambitie wil ik dan toch nog het ARIA patroon van Hans van Driel een plekje bieden op mijn blog. Ik herkende dit patroon als geen ander in mijn reacties op bijvoorbeeld nieuwe mode fenomenen.
Amazement -> Uggs. Iedereen vind ze geweldig en draagt ze.
Resistance -> Ik had (!) een hekel aan Uggs. 1. iedereen heeft ze. 2. ze zijn spuuglelijk.
Imitation -> Nog meer reden om ze niet te kopen, iedereen draagt ze en ik wil niet zomaar 'iedereen' zijn.
Authencity -> Oke, oke, het idee van Uggs went. Stiekem begin ik ze leuk te vinden. Uiteindelijk vind ik een paar die verschilt van de 'gewone' Uggs die iedereen heeft en kan ik mijn Authentieke ik zijn, mét heerlijk warme UggsMoeders zal dit verschijnsel bij mij lachend herkennen.

Hoe hard ik nu ook roep dat ik Twitter verschrikkelijk vind... de kans is zéér groot dat ik uiteindelijk een manier vind om te Twitteren die ik zelf best leuk vind...... Ons kent ons. Misschien is dat wel weer een kenmerk van die ambitie van mij, ik ben ambitieus genoeg om een manier te vinden die toch verschilt van anderen. Ha!

6 reacties:

Jannie zei

Volgens mij komt het hartstikke goed hoor met je cijfer!! Ik vind je blogs zeer vermakelijk en ze lezen lekker weg :) Maar helaas heet ik geen meneer van Driel! Succes verder!

Andreamaartje zei

Leuke blog en komt inderdaad wel goed met je cijfer. Ik heb precies hetzelfde. Ik wil wel dingen schrijven, maar hoe meer hij zegt ambitie, hoe meer ik dichtklap. Van jou ziet er in ieder geval goed uit:)!

Ydnas zei

Ik vind je blogs ook heerlijk om te lezen dus dat kan niet anders dan een goed cijfer worden!
Liefs van Sandy

Anoniem zei

Whahaha lekker zo'n dip want opeens tik je dus wel weer een vermakelijk en lekker leesbaar blog.
Nog even en we spreken/volgen elkaar via Twitter ;-)Ik ben natuurlijk niet onbevooroordeeld maar ik zou zeggen Meneer van Driel dit is toch zeker een 8 waard!!
X Moederrrr

Jesse zei

Schrijven kan je als de beste. Ik ben na drie blogs al jaloers op jou taalvaardigheid. Voor mij is het optekenen van mijn inspiratie soms echt een worsteling. Meestal moet ik het geheel eerst vijf keer overlezen, voordat ik 'alle' spelfouten er uit gefilterd heb.

Inspiratie is natuurlijk een tweede punt. Daar ontbreekt het mij eigenlijk nooit aan. Misschien komt dat ook wel omdat ik het vermogen heb om iets kleins uit zijn voegen te laten barsten.

Als ik vroeger een sneetje in mijn vinger had, dat deed ik het voorkomen dat ik minimaal met een dubbele beenbreuk van het veld was geschoffeld. De ziekenwagen stond al bijna voor de deur zeg maar....

Voor de rest moet je misschien ook niet alle ellende willen lezen. Daar krijg je echt een schrijversblok van. Van mij zul je in ieder geval weinig op dat vlak lezen.
Het leven is zo mooi. Ik heb ooit wel eens tegen iemand gezegd. Ik ben maar blij dat ik CF heb. Voor het zelfde geld had ik kanker.

Think about it!

En wat betreft Uggs. Vreselijk!!!!

Martina van IJzendoorn zei

Heb precies hetzelfde! Dat drammen over ambitie en je onderscheiden en voor een 10 gaan... Dat proberen wij toch sowieso al? Toch een superblog!