zondag 10 mei 2009

Eetbar Dit, de kroeg, 5 meiden..

en heel wat dingen waarover we bij moesten kletsen.

Dat we elkaar lang niet gezien en ook niet gesproken hadden was een feit. Zoals Manon het mooi zei: 'Sociaal leven? Ik heb op dit moment geen sociaal leven. Alleen stage, stage en school'. Zo zit het bij de meeste van ons die dit jaar hun stage af gaan ronden.

Hoog tijd voor een avondje lekker ontspannen uit eten en daarna natuurlijk de kroeg in. Eetbar Dit, de tent waar we volgens Esther heerlijk (apart) konden eten zat stampesvol. En apart, dat was goed gezegd. Niet alleen de dingen op de kaart waren apart (geen mandje brood maar een zak brood, een 'gezinszak' friet waarbij iedereen wel 2 frietjes had, een Turkse pizza die in het duits omschreven staat op de kaart enzovoorts) maar ook de tafel waar we aan zaten (die door de drukte gedeeld werd met twee vrouwen die vanaf het moment dat wij erbij kwamen zitten spontaan niks meer tegen elkaar gezegd hebben en alleen nog maar naar onze, natuurlijk zeer boeiende, verhalen hebben zitten luisteren) en de bediening (een serveerster die de mayo komt brengen wanneer ik nét het allerlaatste frietje op eet en Esther tot 3 keer toe aankijkt wanneer drinken of de rekening wil vragen en zich gewoon omdraait en wegloopt).
Zelf deden we natuurlijk lekker apart mee. Sharon met een shocking verhaal, Manon en Lisanne met, hoe koud het ook werd, opgestroopte mouwen om de tattoos te kunnen showen en natuurlijk met Sushi die koste wat het kost met stokjes gegeten moest worden.

Nadat we éindelijk toch de rekening konden krijgen kwamen we terecht bij een prachtig religieus feest op de parade. Het bisdom van Den Bosch bestaat 150 jaar en dat moest gevierd worden met een 'Hij gelooft in mij'-feest. Het kruis stond voor het podium, de muziek was leuk maar over het publiek zullen we het maar niet hebben.

We zijn gezellig een aantal kroegjes afgegaan maar uiteindelijk zijn we toch geëindigd bij (zoals verwacht) de Saeck waar we, door de afgefikte buurkroeg, tussen de rook- en waterschade door van een heerlijk 'brand'biertje konden genieten ;).
Om een uur of 3 hielden we het maar weer voor gezien en ben ik door Manon voor de deur afgezet (thanks!).

Nu bijna de klok rond geslapen en op naar de volgende datum dat we weer allemaal tijd hebben!

1 reacties:

Anoniem zei

Oooohhhh,wat een tuig ;-)

Grts,Moederrrr xxx