zaterdag 30 mei 2009

Groningen

Wat een reis van 2 uur en 36 minuten zou moeten worden werd toch iets anders; de heenweg naar Groningen duurde 4 uur, inclusief 5 keer van trein wisselen. Oorzaak: een aanrijding bij Zwolle. Erg fijn. Maar ach, als we voor 6 uur bij het hotel zouden zijn kwam het allemaal goed en waren we zeker van onze kamer. Hoelaat waren we in het hotel? Jep, 5 voor 6!

Maar toch; tijdens de reis hebben we heel wat treinen gezien! We hebben de heenweg in maarliefst 4 verschillende soorten treinen gezeten dus een heel warenonderzoek kunnen doen van welke het lekkerste zit. Dit was de eerste en de laatste trein waar we in zaten ;). Eenmaal in Groningen aangekomen gingen we met mijn zware tas en Louise's lichte tas richting het hotel wandelen. Een hele wandeling maar na 4 uur stilzitten en alleen maar stations en treinen van binnen te zien was het helemaal niet zo erg!

Gelukkig waren we dus net op tijd bij het hotel, om 5 voor 6. Wat betekende dit: Honger! Nadat we onze tassen op de kamer hebben kunnen droppen, het bed geinspecteerd hadden (goedgekeurd) en van de wc gebruik hadden gemaakt zijn we snel richting Groningen centrum gelopen om wat te eten! Kiezen wat we gingen eten werd wat lastiger. We konden Grieks gaan eten, Turks, in een Steakhouse, een Eetcafe, een chique Restaurant.. keuzes genoeg! Uiteindelijk toch maar naar het Turks/Grieks specialiteitenrestaurant gegaan waar een nog lastigere keuze op ons wachtte; de menukaart! Ondanks de moeilijke keuzes, serveersters (of Obsters Louise??) die de borden onder onze neus weghaalden, ons weg zaten te kijken en ons opeens niet meer zagen staan toen we af wilden rekenen hadden we erg lekker gegeten!
Voldaan konden we in ons bedje nog een beetje TV kijken waarna we lekker in slaap zijn gevallen....

De volgende dag waren we weer vroeg wakker. Om 10 uur zaten we alweer lekker aan het uitgebreid ontbijt met brood met jam, scrambled eggs en warme chocolademelk. Hierna konden we de stad in voor ons uiteindelijke doel van het uitje: SHOP TILL WE DROP!

En dat hebben we gedaan! Louise kwam in een nieuwe outfit én nog meer thuis, ik met een nieuwe agenda, een shirtje, een nieuwe bikini en wat haarklemmen! Met wat terrasjes tussendoor en een heerlijke lunch hebben we een lekkere zonnige dag gehad.

Rond een uur of 4 besloten we maar richting het station te gaan, omdat we bang waren wéér een reis van 4 uur te moeten maken. Gelukkig was dit niet het geval, dit keer waren we ongeveer 3 uur onderweg. Na een ruzie met een medepassagier omdat deze het woord stiltecoupé erg letterlijk nam hebben we nog even lekker kunnen slapen, op station Den Bosch de Burger King gesponsord en toen opgehaald door Carl om thuis lekker ons bedje in te gaan!

En we moeten nog een keer; in het hotel kregen we een voucher voor een nacht gratis overnachten in een hotel in een andere leuke shopstad!
Dat klinkt naar meeeer!

0 reacties: